Om os

Om os

Vi bor tæt ved skov og sø og ikke langt fra den dejlige Limfjord på et nedlagt landbrug med masser af plads. Vores kennel er Godkendt af fødevarestyrelsen med dyrlæge-kontrol min. 4 gange årligt.

Vi fik vores første golden, Felix, i 1985, en dejlig gylden hanhvalp på 8 uger. Han var efter Dinesminde’s Drøn og blev 13 år. Vi havde ikke nogen speciel erfaring i at vælge hundehvalp eller se på afstamning, så vi læste alt hvad vi kunne komme i nærheden af om retrievere. Vi var heldige at få alle tiders dejlige familie- og brugshund og desuden klarede Felix sig godt på udstilling.

Året efter købte vi vores næste hund, Dinesminde’s Festus. Årene er gået, og kennelen har nu flere goldens af forskellig nationalitet og alder. I vores opdræt lægger vi meget vægt på det gode temperament og det oprindelige golden-udseende. Vi prioriterer højt, at hundene kan bruges både til jagt og udstilling. I vores kennel er hundene sammen med os – vi har ikke bokse og tæverne er i stuen og køkkenet, når de skal føde deres hvalpe.

Vi lægger meget vægt på socialisering og prægning, da vi gennem vores instruktørjobs i henholdsvis D.R.K. og D.C.H. har set og mødt mange hunde, der ikke har fået en god socialisering og prægning og som derfor ikke lever op til familiens ønske om at få en god familie- og brugshund.

Vi har gennemgået DKKs opdrætter uddannelse, november 2002

Inden hvalpene forlader vores hus, er der foretaget et sundhedstjek og en hvalpetest, som følger den enkelte hvalp. Vi inviterer til hvalpetræf, når hvalpene er ca. et halvt år gamle.

Vi ser en stor vigtighed i at undersøge avlsmaterialet godt før en parring, så som at lave indeks på H.D. og undersøge for øjensygdomme og andre arvelige sygdomme. Vi mener, at disse ting er meget vigtige for seriøst avlsarbejde og bør være kendetegnende for alle opdrættere.

Golden Countryside's I/S